Kókusztejes sárgalencse krémleves

Ízletes, laktató leves azoknak, akik szeretik a pikáns ízeket.

HOZZÁVALÓK: 1 rész sárgalencse, 3 rész víz, 1-2 burgonya (opcionális), 1 nagy fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, kókuszolaj, kókusztej, bio citrom leve, szárított és friss zöldfűszerek, himalája só, garam masala fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS: a vöröshagymát megpirítom kevés kókuszolajon majd fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymagerezdeket. 1-2 percig még dinsztelem majd ráöntöm az átválogatott, átmosott sárgalencsét, felöntöm vízzel, esetleg teszek bele egy kis felkockázott burgonyát, majd fűszerezem (én sómentes bio fűszerkeverékkel és himalája sóval). A sárgalencse nagyon gyorsan, körülbelül negyed óra alatt megfő. Ezután belekeverek egy kis kókusztejet és egy kevés citromlevet (ízlés szerint lehet emelni az adagot) és fűszerezem garam masala fűszerkeverékkel, majd az egészet botmixerrel alaposan összeturmixolom.

TIPP: ha nincs otthon épp garam masala fűszerkeverék, helyettesítsd római köménnyel

TÁLALÁS: friss korianderrel

Ha érdekelnek a hasonló témájú cikkek, szívesen olvasnál vegán receptekről és az egészséges, tiszta, növényi alapú táplálkozásról illetve szépségápolásról, kattints ide.

Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél  több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.

OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért hálás vagyok.

Köszönöm

minie