Ismét egy egyszerű, ugyanakkor különleges ízvilágú levest hoztam Nektek, vagyis készítettem az én kis családom részére. Remélem, nem bánjátok, úgy tűnik, hogy ez egy ilyen leveses időszak, de hát ki ne rajongana értük, főleg az ilyen hideg, nyirkos időben?! Én nagy leves-rajongó vagyok!
Gyors megoldás kellett, kevés alapanyagból. Az eredeti receptet még sok évvel ezelőtt egy nagyon kedves kolléganőm osztotta meg velem, akkor még tejszínnel készítettem. Megmondom őszintén, nem emlékeztem a receptre pontosan, már nagyon rég volt, de a lényeg azt hiszem benne van.
Nem is húzom az időt, egyszerű leveshez, egyszerű blogposzt, íme a recept:
HOZZÁVALÓK: 0,5 kg krumpli, 1,2l alaplé, 10 dkg kagylótészta, 2 ek zöld pesto, 100 ml zabtejszín
ELKÉSZÍTÉS:
- 1,2l vízből és két bio leveskockából készíts alaplevet
- Add hozzá a kockákra vágott krumplit
- Amikor a krumpli már majdnem megfőtt – kb 15 perc – add hozzá a tésztát és főzd a zacskón szereplő ajánlás szerint. Az én tésztám 8 perces volt
- A végén adj hozzá 2 evőkanál zöld pestót és egy dl zabtejszínt, alaposan keverd össze és még rottyants rajta egyet a tűzön
- Egy bögrényit vegyél ki, várj, amíg kissé meghűl, turmixold össze majd öntsd vissza, ezzel sűrítve a levest (még egyszerűbb, ha egy botmixert beledugsz 1-2 mp-re, nekem az most nem volt).
TIPP: Érdemes egyből dupla adagot készíteni, a fenti mennyiség körülbelül egy étkezésre egy 3-4 fős családnak előételnek elegendő. Általában én is nagyobb mennyisségekben szoktam főzni, de ez most így alakult, kicsi volt a lábas, amiben főznöm kellett 😀
Én a DM BIO leveskockáját szeretem, adalék- és élesztőmentes, ráadásul az összes természetes, bio leveskockák közül verhetetlen az ára.
Tészták közül használhatsz nyugodtan nagyobb méretű kagylót is. Én a durumtésztákat szeretem és használom ezer éve (még anno anyukám is mindig durum tésztával főzött), ráadásul tojásmentes.
Ezt a receptet hosszabb idő volt most Nektek leírni, mint elkészíteni 🙂 Amilyen egyszerű, olyan finom, kóstoljátok meg és jelezzetek vissza, hogy ízlett.
Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.
OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért, támogatásért hálás vagyok.
Köszönöm