Sokat gondolkoztam, milyen nevet adjak ennek a levesnek és nem jutottam sokra. Szerettem volna átadni azt az új ízélményt, amit ez a leves okozott. Rég voltam ennyire lelkes egy receptért, de ez valami fantasztikusra sikerült és nagyon egyszerű is az elkészítése.
A történethez hozzátartozik, hogy épp nem itthon töltöttük napjainkat és egy icipici “konyhában” – már ha lehet annak nevezni – kellett alkotnom, minimális hozzávalóval, amit éppen találtam az apartmanban abból, amit a férjem vásárolgatott. A felszereléshez egy db kis méretű lábas tartozott, egy serpenyő és egy mini smoothie maker, ami saját volt. Se egy szűrő, botmixer, vágódeszka vagy egyéb nagyobb edény, ami megkönnyítette volna a folyamatot. Így jött létre ez a csoda, több adagban turmixolva, de megérte!
![A jó dolgokhoz nincs szükség extra felszerelésre, vagy álomkpnyhara... csak kreativitás es szív kell hozzá :)](https://i2.wp.com/feminie.hu/wp-content/uploads/2017/11/22196171_1940539982873777_4267609776090834458_n.jpg?resize=760%2C564&ssl=1)
HOZZÁVALÓK: 1 üveg/konzerv csicseriborsó, 1 bögre köles, 1 póréhagyma (ha óriási, akkor fél), 2-3 evőkanál kókuszolaj, 2 evőkanál vörös pesto (vegán), 1.5 dl kókusztej vagy más növényi tejszín, 8-10 db olajban áztatott aszalt paradicsom, csíra, oliva olaj, kevert magok (napraforgó, tökmag, fenyőmag), só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Alaposan mosd át a kölest majd egy nagyobb méretű lábasban főzd meg háromszoros mennyiségű enyhén sós vízben (tehtesz bele egy bio leveskockát is só helyett)
- Egy serpenyőben kevés kókuszolajon dinszteld meg lassú/közepes tűzön a póréhagymát, kevés sót is adhatsz hozzá.
- Ha a köles is megfőtt és a hagyma is szépen megpárolódott, öntsd a hagymát és az egész üveg csicseriborsót lével együtt a köleshez. Tedd hozzá a 2 evőkanál vörös pestót és a kókusztejet.
- Egy botmixer segítségével alaposan turmixold krémesre.
- Adagolj hozzá annyi vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérje, jól kanalazható, krémes állagot kapj.
- Ízlés szerint sózd és borsozd meg
TÁLALÁS:
Adagold a levest tányérokra és locsold meg egy kis oliva olajjal – vagy más fűszerolajjal vagy az aszalt paradicsom olajával. Szórd rá a magokat, a csírát és az apró darabokra vágott olajos aszalt paradicsomot.
TIPP:
- A tálalás nem csupán a díszítés része, érdemes mindent felhasználni a tökéletes ízhatás érdekében… a vörös pesto, az aszalt paradicsommal és a magokkal, egyszerűen tökéletes elegyet alkot.
- Fokozhatod még azzal az élményt, hogy a magokat megpirítod.
- Én Németországban találtam vegán vörös pestot, nem tudom, hogy Magyarországon lehet -e kapni, nagyon remélem, hogy igen, ha ez Neked is fontos szempont. Ha nem, írj nekem és kitalálunk egy jó pesto receptet 🙂
- A recepthez csakis tiszta sót használok. Ehhez én a parajdi sót ajánlanám.
- A leves megfelelő állagához víz helyett használhatsz zöldség alapvelevet is, csak akkor óvatosan bánj a sóval, lehet nem is kell hozzá külön
- Én a DM bio, élesztőmentes zöldségkockáját szeretem, az ára is igen kedvező a többi bio leveskockához képest
- A növényi tejszínt 2-3 dl növényi tejjel is helyettesítheted
Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.
OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért, támogatásért hálás vagyok.
Köszönöm