5+1 tudatos ajándékötlet Karácsonyra

Ebben a bejegyzésben olyan ajándékötleteket osztok meg Veletek, ami több szempontból is tudatos. Nem csak magát a termék tisztaságát, vagy az előállítást veszem figyelembe, hanem, hogy a pénzem – azaz a szavazatom – magyar kisvállalkozókhoz kerüljön ezzel támogatva Őket. Mindegyikükkel van saját pozitív tapasztalatom, bízom bennük és tudom, hogy valóban azt kapom, amiért fizetek és szívvel-lélekkel teszik, amit tesznek. Egészen más ilyen termékeket használni, adni, amiben benne van ez a pozitív energia is.

1. GREENWAY DESIGN ÖKO GYERTÁI

Ildi, a Greenway Design gyertyák megálmodója, ebben a cikkemben már olvashattatok róla. Hétköznap nappal civilként dolgozik, éjjel és hétvégeken pedig rendületlen lelkesedéssel gyártja csodálatos vegán, öko gyertyáit. Ezek a környezettudatos és “emberbarát” gyertyák szójaviaszból készülnek, 100% pamut kanóccal és terápiás minőségű illóolajokkal, igazán ízléses és szemetgyönyörködtető csomagolásban. Semmi szintetikum, így sem a környezetednek, sem magadnak nem ártasz vele. Én függő lettem 🙂 Ildi külön, limitált ajándékdobozokkal készül nekünk a karácsonyi időszakra, ide kattintva tudjátok megnézni és rendelni.

P1170249 (800x600)

2. NAGY ZITA VEGÁN SZAKÁCSKÖNYVEI

Zita a zizikalandai.com blog szerkesztője két csodálatos kisfiú édesanyja, egy valódi, modern szupermami, aki emberfeletti erővel látja el háziasszonyi, anyai feladatait, ezen kívül pedig Magyarország egyik legsikeresebb vegán blogját vezeti és már két sikeres szakácskönyvet tudhat maga mögött (ezt nem azért írtam le, hogy hozzám hasonlóan, anyaként rosszul érezd magad haha 😀 – fogalmam sincs, hogy csinálja ). Én nagyon boldog voltam, amikor megkaptam a szakácskönyveit és másoknak is ajánlom – azóta több hálás visszajelzést is kaptam a kezdő vegán ismerősöktől. Az egyik szakácskönyvéről itt olvashattok egy beszámolót. Egy szép könyv, szerintem tökéletes ajándék.

P1160172 (800x800)

FEMINIE blogpost banner (8)

3. SZELENCE CAFÉ NYERS-VEGÁN TORTÁI

Egy valódi kis ékszerdoboz Budapest szívében. Amikor körülbelül 4 évvel ezelőtt először jártam náluk,  a hely menthetetlenül belopta magát a szívembe. Kis családi vállalkozás, saját termesztésű alapanyagokkal, extra cuki enteriőrrel és isteni nyers-vegán tortákkal, mely tökéletes kiegészítője lehet, ha nem is a karácsonyfának, de az ünnepi asztalnak mindenképp! Tökéletes ajándék vendégségbe! Nézzétek meg a honlapjukat és a tortaválasztékot. Nekem a tiramisu a kedvencem (de csak mert a csokis browniet már unásig ettem, azt mindenképpen érdemes megkóstolni!).

A képet a Szelence Café oldaláról másoltam
A képet a Szelence Café oldaláról másoltam

4. LA DELIZIA KÉZMŰVES KEKSZEI

Ez tipikusan egy olyan ajéndék, amivel rendszeresen megörvendeztetem a vendéglátóimat. Kézzel készült, mesterséges alapanyagoktól mentes kekszek, amiket nagyon igényes díszcsomagolásba, egyedi felirattal is kérhetek és szoktam is kérni. Van  cukor- és gluténmentes opció is. Még mindenevős korszakunkból ismerjük ezt a kis helyet, ahol sokat beszélgettünk a tulajjal. Épp már azon gondolkozott, hogy bezárja a helyet, mert mondjuk ki őszintén ma Magyarországon kezdő kis vállalkozásként, támogatás nélkül, önerőből, minőségi alapanyagokkal nehéz talpon maradni – én már csak tudom… Azóta szerencsére sokan felfedezték ezt a kis helyet és máig is sikeresen üzemel, sok ember örömére.

A képet a La Delizia oldaláról töltöttem le
A képet a La Delizia oldaláról töltöttem le

5. FRANZISKA TISZTA DESSZERTJEI

Férjemtől már kétszer is kaptam egy-egy doboz desszertet Tőlük (amikor épp nem volt itthon, ezzel lepett meg és Ők szállították ki nekem). Minden termékük adalékmentes és van sok vegán opció is. A minőségre helyezik a hangsúlyt és a hölgy, aki egyszer kihozta nekem, egy bűbáj volt (nem tudom, hogy Ő maga -e Franziska 🙂 ) A csomagolás is nagyon különleges volt és bármilyen üzenettel lehet kérni, ami egy kísérőkártyán szerepel, mindez minőségi csomagolásban és papíron.

A képet a Franziska oldaláról töltöttem le
A képet a Franziska oldaláról töltöttem le

+1 Perla Organic Skincare

Nem szeretném említés nélkül hagyni az én Perlámat, amit az én második gyermekemnek szoktam becézni, hiszen a mindennapom része, ha nincs időm nappal, akkor éjjel… Sok fáradtság és áldozat, de még nagyobb szív és lélek, ami mögötte van. Tiszta, vegán, organikus és most fantasztikus karácsonyi meglepetésekkel is készülök, részletek hamarosan! Tökéletes (karácsonyi) ajándék, mind megjelenésében, mind tartalmában.

Perla ajándékdoboz. Karácsonyra extra desing-nal és meglepetéssel készülök Nektek
Perla ajándékdoboz. Karácsonyra extra design-nal és meglepetéssel készülök Nektek

Több kulináris dolgot is megosztottam Veletek, de ki ne szeretné a hasát?! Én imádok enni, szeretem az ízeket és a tiszta ételeket. Ha valakinek ez fontos, biztosan nagyra fog értékelni egy-egy szépséges desszertdobozt a fenti finomságokkal, akár a fa alá, akár vendégsébe. Lehet, hogy “csak” egy desszert, de a szép körítés, a tartalom és ami mögötte van, sokkal értékesebb bármelyik nagyipari csokinál (gondoljunk csak bele: mennyi silány minőségű bonbont szoktunk karácsonyra kapni?!)

Nektek milyen tudatos ajándékötletetek van? Biztosan még rengeteget fel lehetne sorolni, nekem most hirtelen ennyi jutott eszembe, amit gondolkodás nélkül adnék bárkinek és én magam is örülnék neki. Érdemes megnézni a MESKA oldalát is, ahol csupa egyedi, kreatív dologgal találkozhattok!

minie

Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél  több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.

OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért, támogatásért hálás vagyok. 

Köszönöm