Makicsalád a világ körül

Miért éppen Makicsalád? Ez egy hosszú történet, gondolom, minden családban/párkapcsolatban megvannak a sztorik és a becenevek amit végigkísérnek bennünket 🙂 Hát mi vagyunk a Makik (főleg a férjem és a kismaki, Noel, mert valójában én vagyok a Mini – ez egy külön történet 😀 és van még egy nevem, de ez most nem lényeges :P).

Annyit azért elárulok, hogy az alapot az egérmaki nevű kisállat adta, amit “továbbfejlesztettünk”, így tartozunk mi a gyűrűsfarkú (ringtail) makik családjába, aminek a Madagascar című animációs mese méltán híres sármőrjéhez, king Julien-hez van köze 😀 Na szerintem már ez is több infó, mint amennyit hallani szeretnétek 😀

Egy picit hosszúra sikeredett a név, “Makicsalád a világ körül”, az első gondolatom az “Utazó Makik” volt, de aztán szembe jött velem egy népszerű blog, az Utazómajom, így hát sajnos ugrott a jó kis nevem, még a végén azt hiszik, nincs egy önálló ötletem sem 😛 😀

Utazás egy totyogóval
Noel hátizsákján, az a bizonyos sármőr, King Julien és benne hűséges társunk, Blöki, aki a világ minden pontjára elkísér Bennünket.

Tulajdonképpen ez egy sorozat lesz. Imádunk utazni és felszeretnénk fedezni az egész világot és megmutatni kisfiunknak csodálatos bolygónkat, amin élünk. Blogom nem utazó blog, de a bemutatkozásomból kiderül, hogy az utazás életem/életünk része, így ezzel kapcsolatos bejegyzések is születnek. Célom, hogy Nektek is meghozzam a kedveteket ahhoz, hogy bátran merjetek utazni babával, kisgyerekkel együtt (is).

Eddig néhány élményvideót és bejegyzést osztottam meg, amik inkább érzésekről szólnak. Nem mondom, hogy haszontalanok, hiszen szívmelengető nézni és visszaolvasni őket (legalábbis nekem), de szeretnék kicsit gyakorlatiasabb bejegyzésekkel is segíteni Nektek, mire érdemes figyelni, ha (babával, gyerekkel) nyakatokba veszitek a világot.

2016-08-02 15.35.01
Máris egy tipp: érdemes a dedre egy bilétát lógatni (vagy karszalagot tenni, nekünk az is van) a nevével és az egyik szülő telefonszámával. Egyrészt hasznos, másrészt aranyos, mindenki megmosolygta Noelt a poggyászcímkével 🙂

Desztinációk, repjegyek, emberek, szállások, árak, megélhetés, baba/gyerekbarát szempontok stb. Mindezt nem luxuskivitelben, hanem amennyire csak lehet, gazdaságosan, hiszen nekünk is számít a pénz, mi sem jutnánk messzire, ha kizárólag a luxus/szervezett utakat nézegetnénk.

Visszatérve a névválasztásra, szerettem volna egységesíteni ezeket a cikkeket, így könnyebben átlátható majd, milyen tartalom várható majd a bejegyzésben (a táplálkozás, életmód, szépségápolást stb mellett). Ezentúl minden utazással kapcsolatos cikket ezzel a kezdettel fogok írni, kiegészítve az aktuális témával.

Tartsatok velem és a Makicsaláddal 🙂

Üdv

minie

Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél  több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.

OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért hálás vagyok. 

Köszönöm