Születésnapi nyers vegán desszert

December 23-a van, az én szerelmem születésének napja. Nem szoktunk különösebben születésnapot ünnepelni és ajándékozni (erről majd egy másik posztban), de valami saját készítésű aprósággal szeretem meglepni az én Kincsemet…

Nem volt időm és alkalmam nagy előkészületekre. Abból gazdálkodtam, ami itthon volt. Aki a férjemhez hasonlóan szereti a nyers vegán ízeket, imádni fogja, ezt a citrusos, friss, krémes, gazdag és valóban tápláló finomságot.

p1140350

Lássuk a receptet:

Mivel itt a dominikai lakhelyünkön nagyon limitált konyhánk felszereltsége, mindent evőkanállal mértem ki és adtam meg. Lehet kissé különös, de sokaknak biztosan nagy könnyebség így mérni.

HOZZÁVALÓK: 2 nagy, vagy 3 kisebb érett avokádó (én egyet használtam, de az itteni avokádók 2x akkorák, mint amiket Magyarországon kapni), 15 evőkanál agavészirup, 13 evőkanál folyékony, finomítatlan kókuszolaj, 12 evőkanál mandulatej, 2 lime leve, kb 10-12 levél citromfű, valódi vanília kikapart belseje

p1140333

ELKÉSZÍTÉS: az alapanyagokat beletesszük egy turmixgépbe – botmixerrel is készíthető – és alaposan eldolgozzuk majd kiadagoljuk tálkákba. Én az ehhez hasonló krémeket először beteszem a fagyasztóba 1-2 órára majd hűtőben tartom tálalásig.

ennyi az egész. ki tagadja, hogy a nyers vegán konyhánál nincs egyszerűbb?!

p1140345

p1140341

Ha érdekelnek a hasonló témájú cikkek, szívesen olvasnál vegán receptekről és az egészséges, tiszta, növényi alapú táplálkozásról illetve szépségápolásról, kattints ide.

minie

Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél  több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.

OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért hálás vagyok. 

Köszönöm