Olajat kentem a zsíros arcbőrömre és ez lett az eredmény

Álmok. Olyan sok van belőlük. Legalábbis nekem. De most elmesélek Neked egy történetet – összefoglalom az elmúlt egy évemet-, ami a zsíros arcbőröm problémájával kezdődött, egy álommal folytatódott és egy óriási fordulattal ez a cikk lett belőle!

Aki ismer, tudja, hogy egy örök álmodozó vagyok. Mindig is ilyen voltam. Egy szentimentális kislányból szentimentális nővé váltam. Csakhogy én hiszek is az álmaimban. Megtervezem őket és elhatározom, hogy meg is valósítom.

Na innentől nevezek egy álmot célnak. A célok pedig azért vannak, hogy megvalósítsuk őket.

A Feminie megalkotásával ellentétben – mert hogy az egy évekig dédelgetett álmomból vált valóra – ebben a cikkben elmesélem neked, hogy egy hirtelen ötletemből hogyan lett valóság (legalábbis már a célegyenesben vagyok), és hogyan küzdöttem meg a családi kritikáktól kezdve olyan problémákkal és nehézségekkel, amiket előtte elképzelni sem tudtam!

A ZSÍROS, PATTANÁSOS BŐRÖM MEGVÁLTOZTATTA AZ ÉLETEMET

Mindig is problémás volt a bőröm, ami felnőtt koromra elérte tetőfokát. Hosszú éveken át testileg-lelkileg egyaránt sokat dolgoztam magamon, ami kiegyensúlyozottságot és harmóniát hozott az életembe. Béke önmagammal és ezáltal a világgal.

Mégsem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy a bőröm zsíros, pattanásos, tág pórusú VOLT! Próbáltam már sok mindent (amellett, hogy már akkor is fokozottan  odafigyeltem életmódomra szépségápolásban és táplálkozásomban egyaránt), mégsem értem el a kívánt eredményt.

Kicsi fiunk világra érkezése óta pedig már nem csak hatásos, de egyszerű termékre is vágytam. Próbáltam több lépésből egyet kovácsolni háztartás, főzés, szépségápolás terén is – ezt az egyszerűsítő törekvést a mai napig megtartottam.

Vagyis kerestem egy olyan megoldást a szépségápolásban, ami egyszerre tisztít, táplál, eltávolítja a sminkem, szemfestékem, hidratálásra is használhatom arcra és testre egyaránt (ez utóbbi inkább utazások alkalmával volt szempont).

FEMINIE blogpost banner (3)OLAJAT KENTEM A ZSÍROS BŐRÖMRE

Ekkor szembe jött velem egy módszer, mely még nem túl elterjedt Magyarországon – nem is itthon bukkantam rá. SOHA nem gondoltam volna, hogy egyszer olajat kenek a zsíros bőrömre, de amikor először láttam, miről van szó, AZONNAL tudtam, hogy ki kell próbálnom.

Intuitív ember lévén éreztem, hogy ez nekem jó lesz. Megfelelő minőségű és összetételű, “sallangmentes” olajkompozíciót csak külföldön találtam, az pedig házhozszállítással együtt túl költséges lett volna számomra. Így  hosszas tanulmányozás, kísérletezgetés után megalkottam a tökéletes kompozíciót, ekkor még csak magamnak.

Egy alkalommal Körmenden voltunk férjem szüleinél, ahol találkoztunk a sógornőmékkel is. Ő ekkor próbálta ki először az arctisztítás és ápolás e módját és annyira bevált neki is, hogy kérte, keverjek ki hasonlót… aztán még egyet… és még egyet. Környezetemben nem Ő volt az egyetlen elégedett “követő”.

LASSAN TÖBB OLAJAT OSZTOTTAM SZÉT KIS ÜVEGEKBEN, MINT AMENNYIT FŐZÉSHEZ HASZNÁLTAM!

Bevált! Semmi kétség, a módszer csodálatos. Imádom én is és a környezetem is. Óriási örömöt és lelkesedést adott, hogy segíthettem másoknak is valami szuper dolgot találni.

Semmi sem okoz nagyobb örömöt az életben, mint amikor örömet okozhatok másoknak. Ezek általában a kreativitásommal és szépérzékemmel hozhatók kapcsolatba saját készítésű ajándékok és kreatív meglepetések formájában.

AZ ÖTLET, AMI MEGVÁLTOZTATTA AZ ÉLETEMET – VÁLLALKOZNI KEZDEK!

Innen már nem volt megállás. Éjjelem-nappalom erről szólt. Még több cikket, tanulmányt, könyvet olvastam annak érdekében, hogy valami csodálatosat alkossak. Hetekig aludni sem tudtam az izgalomtól és a lelkesedéstől. Fűtött belülről, égett bennem. Végül kiváló szakemberek segítségével tökéletesítettük az általam megálmodott receptúrát és megalkottam a saját arctisztító olajomat, a Perlát.

Kizárólag tiszta, vegyszermentes, természetes összetevőket tartalmaz, organikus, ehető olajokat és terápiás minőségű illóolajokat, mellyel nem csupán szervezetünket, hanem a természetet is óvjuk. Távol tartjuk magunkat az állatkísérletektől és az állati eredetű összetevőktől.

A HEURÉKÁTÓL AZ ELSŐ MÉLYPONTIG: MI KELL EGY VÁLLALKOZÁSHOZ?

A receptem tökéletes – bár idáig sem volt könnyű eljutni… De csak utána jött a neheze! Hol kezdjem a vállalkozói létet? Könyvelőt keressek előbb vagy futárcéget?  Mibe töltsem és hogyan küldjem el a vásárlóknak? Kivel gyártassam le és milyen feltételek mellett? Mi legyen a név? Arculat? Logó? Honlap?

Az egyik nagy kihívást az jelentette, hogy mibe töltsem majd az olajat. Nagyon határozott elképzelésem volt a minőséget illetően és megálmodtam egy matt, homokfúvott üveget. Tudtam, hogy üveget szeretnék. Nagyon sok helyen megnéztem, de látszott, hogy mindegyik ugyanonnan származik. Egyszerűen egyik Sem volt Perlás. Végül Olaszországban találtam meg az igazit, egyszerűen gyönyörű!!!! Nem tudtam pontosan, mit keresek, de amikor ezt megláttam, a kezembe fogtam, kipróbáltam… Azonnal tudtam, hogy megtaláltam a tökéletes üveget. A fogása tökéletes, az érintése selymes, a pumpája pedig kiváló minőségű, nem csöpög, nem folyik.

Nem szerettem volna nyomtatást az üvegre, mert a címkékhez megálmodtam ezt a gyönyörűen textúrált gyöngyházfényű, víz- és olajálló papírt, amiért egy szlovák gyárig kellett elmennünk. Magyarországon egyszerűen nem találtam ilyet. Sok nyomdában jártam, ahol vagy a vinyl matricát javasolták, vagy le akartak beszélni, állították, hogy ilyen papír nem létezik, de én nem alkudtam meg.

Aztán képzeljétek, kaptunk ajándékba egy üveg jó bort, amin pont ilyen címke volt… innen gondolhatjátok… Felkerestem a borászt, aki tovább irányított, így eljutottam az általam megálmodott tökéletes címkéhez. Az eredmény tökéletes, imádom! Egyszerűen Perlás!

Az üvegben nem a Perla van ám, annak még szebb színe lesz… nagy izgatottságunkban töltöttünk bele olajat, hogy lefotózhassuk és megmutathassuk Nektek – és persze magunknak.

EZT HASZNÁLD!!! (15)

Hosszú viszontagságok árán végre a dobozok is úton vannak felénk. Itt is sokat megnéztünk, összesen több, mint 200 levélváltás történt különböző cégekkel, csupán a dobozok kapcsán. Döbbenetes, nem? Valójában ezen a ponton csúsztunk el leginkább, ami miatt kitolódott a Perla bevezetése. Azért döntöttünk úgy, hogy dobozba tesszük az üvegeket, mert a szállítás miatt egyébként is célszerű, hogy épségben megkapd a Perlát, és nem tudtam azonosulni a barna kartondobozokkal, amik egyébként meglepően drágák.

EZT HASZNÁLD!!! (20)

 

NEM ADTAM FEL

“ Áááá ez nem jó ötlet, keress mást!” Nevetett ki egy számomra kedves és közeli családtag. Mindezt a legjobb szándékkal és legnagyobb szeretettel tette, hiszen csak jót akart nekem. Csupán jószándékból – és félelemből –  nem hitt az ötletemben. Annyira magabiztosnak tűnt, velem ellentétben. Elbizonytalanodtam. Jöttek az álmatlan éjszakák… nem egy és nem is kettő… És akkor Eszembe jutott egyik kedvenc idézetem, ami kint is van otthon a falon:

“IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT.”

Ez fontos tapasztalat volt számomra. Arra biztatlak Téged is, ha van egy álmod, változtasd céllá és valósítsd meg. Senki sem képes rá rajtad kívül. Más nem fogja megvalósítani a Te céljaidat. Legfeljebb megvalósítja saját magának, de nem Neked. Annyi lehetőséget, ötletet elszalasztottam már életemben, amit aztán megvalósított más. Te mire vársz?

“HA MEG TUDOD ÁLMODNI, MEG IS TUDOD CSINÁLNI!”

/Walt Disney/

Ebből az összefoglalóból láthatod, hogy egészen “ártalmatlannak” tűnő kis ötletekből születhetnek a nagyok. Az ötlet a maga egyszerűségében – a sok nehézség és könny ellenére – rég nem okozott ekkora örömöt és lelkesedést az életemben.

Ez egy kis szeletkéje az életemnek, de jelenleg a legnagyobb kihívás (a gyereknevelés mellett, mert mindig az marad a legnagyobb kihívás).

Ezzel adhatok, ezzel  segíthetek saját magamnak és másoknak is. Tudom, hogy valami jót képviselek, valami tisztát és egyedit. Minden engem tükröz a termékkel kapcsolatosan. A kifinomult külső és az értékes, tiszta belső. Felemelő érzés! Megszületett a második gyermekem.

Ha érdekel ez a vegán, állatkísérletektől mentes, szívvel-lélekkel-kézzel, kizárólag organikus, nyers alapanyagok felhasználásával készült termékem, kattints ide, ahol arra is választ kapsz, hogyan is segít a Perla a zsíros bőrön?

Szeretettel:

minie

Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél  több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.

OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért hálás vagyok.

Köszönöm