Segítség, mérgező gyertyák! Van megoldás.

Imádok ősszel-télen gyertyát gyújtani, szinte minden este megteszem. Ha ezt egy szintetikusan illatosított, színezett paraffin gyertyával teszed, rengeteget ártasz saját magadnak és a környezetednek!

Milyen jó érzés egy húzós nap után végre leroskadni egy finom teával, meggyújtani egy illatos gyertyát, melynek fénye nem csak a szobát, hanem a lelkedet is beragyogja.

P1170259 másolata (955x1280)

Nem csak az számít, mit kensz magadra és hogy a kozmetikumaidban milyen illatanyagok vagy milyen minőségű, tisztaságú illóolajok vannak. Belegondoltál már abba, hogy amit belélegzel, rövid időn belül bekerül a véráramba? Bizony így van. Lehetséges, hogy fogalmad sincs, mitől van ekcémád vagy asztmád (hogy súlyosabb betegségeket ne említsek), pedig sok esetben csak körbe kellene nézni az otthonunkban.

A Daily Mail már 2009-ben megírta, hogy az Amerikai Kémikusok Egyesületének éves konferenciáján nyilvánosságra hozták a tényt, hogy a paraffin tartalmú (illat)gyertyák veszélyesek az egészségre! Ezek a gyertyák toluolt és benzolt tartalmaznak, amelyek az olyan ipari oldószerek és ragasztók alkotóeleme, amiket a kábítószeresek is szippantanak, ha el akarnak kábulni.

Jó hír, hogy a kutatók megvizsgálták a méhviaszból, növényi viaszból, illetve szójából készült gyertyákat is, és ezek teljesen ártalmatlanok! Így nem kell lemondanod erről a csodálatos, meleg, lelket simogató élményről, hiszen szerencsére már léteznek olyan gyertyák, amik nem ártalmasak sem Rád, sem pedig a környezetre.

P1170249 másolata (800x600)

Túlságosan mélyen nem szeretnék belemenni a témába, de azt érdemes tudni, hogy a “hagyományos” gyertyák paraffinból készülnek, mely a kőolajipar mellékterméke (ez az alapja a kozmetikai termékek nagy részének is!!). Ez az anyag nem csak magunkra kenve jelent veszélyt (vagy belsőleg fogyasztva, ugyanis létezik olyan gyerekorvos, aki gyógyszertári kőolajat ajánl például szorulásos gyermekeknek!!!), hanem belélegezve is, főleg, hogy konkrétan a parraffin égetése következtében méreganyagok jutnak a levegőbe, amit belélegzünk, ez pedig bekerül szinte azonnal a véráramba. A paraffin sajnos csak az egyik oldala, ott vannak még a szintetikus illatanyagok és a kanóc is.

Ma már egyre többen felfigyeltek erre a veszélyre és próbálkoznak öko gyertyák gyártásával – az USA-ban ez ma már nagyon elterjedt, míg itthon meglehetősen kezdetleges. Találtam olyan gyártót, aki nem paraffinnal, hanem szójaviasszal készíti a gyertyáit, viszont szintetikus illatanyagot tesz a termékbe. Ettől egy fokkal egészségesebb a gyertya paraffinos társainál, de ez nekem nem volt kielégítő, főleg nem kisgyermek mellett.

Nem engedek akármit Noel közelébe...
Nem engedek akármit Noel közelébe…

Azt érdemes tudni, hogy igen nehéz illóolajokkal dolgozni (a rossz minőségűek, azonnal kicsapódnak és nem elegyednek) és van egy pont, amikor gyorsan kell adagolni és dolgozni, hogy a viasz elég meleg legyen ahhoz, hogy még össze lehessen keverni az illóolajjal, de ne túl meleg ahhoz, hogy az illóolaj elpárologjon.

Az említett esemény nagy meglepetése meglepetése

Viszont van egy fantasztikus hírem! Létezik olyan gyertya Magyarországon is, mely rendelkezik az összes jó tulajdonsággal, nem káros sem a környezetre, sem pedig az egészségre. Egyszerűen minden tökéletes. A viasz, a kanóc és a természetes illatok. Tudtommal egyetlen ilyen gyártó készít ma Magyarországon ilyen környezettudatos, egészséges gyertyákat. Ez pedig a Greenway Design nevű blog szerzőjének, Ildinek az alkotása. Ildi egyébként “zöld lakberendezőként” kápráztatja el a követőket csodálatos képeivel és inspirációival Instagram oldalán, mert nem csupán a gyertyánk, hanem az egész otthonunk lehet vegán és zöld, melyek Ildinek fontos szempontok, hiszen Ő maga is ezeket az értékeket képviseli.

Na de lássuk a “lényeget” mitől is öko ez a gyertya:

  • 100% GMO mentes szójaviaszból készül, mely nem káros sem a környezetre, sem az emberi szervezetre
  • Olyan tiszta, hogy akár magadra is kenhetnéd (én már kentem magamra a még olvadt viaszt, olyan ellenállhatatlan Perla illata volt)
  • Terápiás minőségű illóolajokkal, szintetikus illatanyagok nélkül készül
  • 100%-os pamutkanóccal
  • Nem hagy zsíros nyomot sem bútoron, sem pedig a ruhán, kimosható
  • Égési ideje körülbelül kétszerese a paraffin alapú gyertyáknak
  • Kézzel készült
  • VEGÁN

P1170295 másolata (800x600)

Kevés termék van, amiért ennyire lelkesedem, de ha Neked is fontos az egészség- valamint a környettudatosság és egyszer kipróbálod, megtapasztalod csodálatos illatát, hangulatát, biztos vagyok benne, hogy meg fogod érteni miről beszélek 🙂

Ha 2017. október 20-ig rendelsz egy Perlát, ajándékba kapsz mellé egy öko gyertyát, ami 2x annyi ideig ég, mint hagyományos társai, és semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz, így 2x annyi egészséges kényeztetést kapsz most AJÁNDÉKBA, mint amennyid most van! A Perla az én csodálatos,  tiszta arctisztító- és ápoló olajam, mely a legmagasabb terápiás- és Demeter minősítésű illóolajokkal készül.

Ha két tiszta termék találkozik, akkor valami csodálatos dolog születik...
Ha két tiszta termék találkozik, akkor valami csodálatos dolog születik…

Most egy limitált ajánlat keretén belül, együttműködve a Greenway Design-nal, ebbe a gyertyába ugyanazokat az illóolajokat tettük, mint amik a Perlában is vannak, az eredmény pedig elképesztő lett. Az ajánlat csak október 20-ig érvényes, utána nem lesz elérhető már a Perla gyertya.

Ha Te is szívesen kipróbálnád, akár az én Perlámat vagy akár ezt a remek gyertyát, használd ki most az alkalmat. Nézd meg Ildi oldalát és a többi gyertyát is! Nem csak a tartalma simogatja a lelkedet, de letisztult külseje is szemet gyönyörködtető.

minie

Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél  több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.

OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért, támogatásért hálás vagyok. 

Köszönöm