Egyszerű, de nagyszerű, könnyű, gyorsan elkészíthető hűsítő nyári leves.
HOZZÁVALÓK: kígyóuborka, avokádó, fokhagyma, kapor, só, bors, igény szerint növényi (gluénmentes) tejszín.
ELKÉSZÍTÉS: az uborkát meghámozom (nem muszáj, de én tökéletesen krémesre szerettem volna készíteni, és bivaly erős konyhai gép híján, a pucolást választottam), feldarabolom, turmixgépbe teszem. Ehhez jön az avokádó (nem kell sok, egy nagy kígyóuborkához, elegendő fél-egy darab, friss fokhagyma, és a fűszerek ízlés szerint. Felöntöm kis vízzel (attól függűen mennyire sűrűre szeretnénk). Jól összeturmixolom és más fogyasztható is.
TÁLALÁS: kaporral, csírával
TIPP: dúsítható még pici növényi tejszínnel
Ha érdekelnek a hasonló témájú cikkek, szívesen olvasnál vegán receptekről és az egészséges, tiszta, növényi alapú táplálkozásról illetve szépségápolásról, kattints ide.
Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.
OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért hálás vagyok.
Köszönöm