Hideg uborka krémleves

Egyszerű, de nagyszerű, könnyű, gyorsan elkészíthető hűsítő nyári leves.

HOZZÁVALÓK: kígyóuborka, avokádó, fokhagyma, kapor, só, bors, igény szerint növényi (gluénmentes) tejszín.

ELKÉSZÍTÉS: az uborkát meghámozom (nem muszáj, de én tökéletesen krémesre szerettem volna készíteni, és bivaly erős konyhai gép híján, a pucolást választottam), feldarabolom, turmixgépbe teszem. Ehhez jön az avokádó (nem kell sok, egy nagy kígyóuborkához, elegendő fél-egy darab, friss fokhagyma, és a fűszerek ízlés szerint. Felöntöm kis vízzel (attól függűen mennyire sűrűre szeretnénk). Jól összeturmixolom és más fogyasztható is.

TÁLALÁS: kaporral, csírával

TIPP: dúsítható még pici növényi tejszínnel

image-0-02-01-cd168f8da91aebefd5b780d1480539b2d6d2759f1f7fad11a58720645ef1bced-V

Ha érdekelnek a hasonló témájú cikkek, szívesen olvasnál vegán receptekről és az egészséges, tiszta, növényi alapú táplálkozásról illetve szépségápolásról, kattints ide.

Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél  több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.

OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért hálás vagyok. 

Köszönöm

minie