Kuszkusz saláta

Ínyenc, laktató nyári saláta, citrusos tahiniszósszal

HOZZÁVALÓK: kuszkusz, kígyóuborka, paradicsom, kápia paprika

HOZZÁVALÓK AZ ÖNTETHEZ: 1 evőkanál tahini (szezámkrém), 1 citrom leve, víz, olivaolaj, kevés zúzott fokhagyma (kihagyható),só, bors, petrezselyem, koriander

ELKÉSZÍTÉS: a kuszkuszt felöntöm forró vízzel, lefedem és állni hagyom néhány percig, míg megdagad. Miután kész, hagyom kihűlni majd hűtőbe teszem. A zöldségeket kockára vágom majd elkészítem az öntetet; kikeverem a hozzávalókat. Majd a már kihűlt kuszkuszt, a zöldségeket és az öntetet a friss zöldfűszerekkel összeforgatom vagy csak ráöntöm az elkészült saláta tetejére.

TÁLALÁS: friss korianderrel

TIPP: ha nincs otthon kész  tahinink, mi is készíthetünk. Porrá őrölt szezámmagot keverjünk ki olivaolajjal. Mindenki kedve szerint gazdagíthatja kedvenc zöldségeivel. Én éppen ezeket találtam otthon és gyors ebédre volt szükségem az én kis totyogóm mellett. Egyébként neki is nagyon ízlett, de nem a legszülőbarátabb megoldás apró kis kuszkusszal etetni a dobálós babákat.

Ha érdekelnek a hasonló témájú cikkek, szívesen olvasnál vegán receptekről és az egészséges, tiszta, növényi alapú táplálkozásról, kattints ide.

Tetszett a cikk? Segíts, hogy minél  több nyitott szívű olvasóhoz eljuthasson. Lehet valakinek épp erre az információra van szüksége.

OSZD MEG és LIKE. Minden visszajelzésért hálás vagyok.

Köszönöm

minie